Rövid híreink

– 2010.  december 8.,  9.  és 10 – én Várhosszúréten tartottuk az evangelizációs estéket, melyeken Nt. Kovács Zoltán, magyarországi nyugalmazott lelkipásztor hirdette Isten Igéjét a Zsoltárok könyvének 24. részének alapján, ahol kiemelte az ősi kapuk, ajtók felemelését.

– 2010 december 11 – én a Firesz szervezésében Tornagörgőn tartottunk ifjúsági napot fiataljaink számára Nt. Kása Gergely a 3 János 2 versei alapján kívánt minden jót, testi lelki egészséget.

– 2010 december 12 – én az istentisztelet keretében Nt. Buza Zsolt lelkipásztor köszöntötte a 70. életévét betöltő Szanyi Béla presbiter testvérünket.

– 2010 december 16 – án köszöntöttük a Rozsnyói Református Egyházközség Alapiskolájában a leendő elsősöket és szüleiket. Nt. Buza Zsolt lelkipásztor a Lukács 2, 40 versével mondott köszöntőt: „ A gyermek pedig növekedett, és erősödött, megtelt bölcsességgel, és az Isten kegyelme volt rajta.

2010. december 17 – én  este a gyülekezeti teremben adventi teaház volt megszervezve gyülekezeti tagjaink és más felekezetű testvérek számára is, melynek közösség építés volt a célja, hogy a rohanó karácsonyok alkalmával legyen időnk megállni, másokat észrevenni és szeretni.

– 2010. december 19 – én az adventi várakozás hangulatát igyekeztünk  sok emberhez eljuttatni. Nt. Buza Bodnár Aranka és Nt. Buza Zsolt tiszteletesek vezetésével iskolánk  elsős és másodikos kisdiákjai a rozsnyói idősek otthonában szerepeltek betlehemes műsorukkal.

– 2010. december 19 – én bibliaórával egybekötött presbiteri gyűlést tartottunk , melyen Nt. Buza Zsolt az 1. Timóteus 1; 18 – 20 verseinek a mondanivalóját a mi gyülekezetünkre is vonatkoztatta.

– 2010. december 21 – én iskolánk tanulói szép karácsonyi műsort adtak a rozsnyói történelmi Városháza nagytermében, melyen a mi gyülekezetünk Hálaszó énekkarának tagjai együtt énekeltek a gyerekekkel.

– 2010. december 24 – én karácsony este ünnepi istentiszteletet tartottunk, melyen Nt. Buza Zsolt lelkipásztor az Ézsaiás könyve 9. részének 5. és 6. versei alapján hirdette az Igét. Gyülekezetünk énekkara két énekkel, a vasárnapi iskolás gyerekek pedig betlehemes műsorral szolgáltak. A gyermekek kis ajándékcsomagokat kaptak az istentisztelet végén, amelyet gyülekezetünk elöljárói adtak át.

– 2010. december 25 – én az istentisztelet keretében úrvacsorai közösségben részesültünk.

– 2010. december 26 – án az istentisztelet alkalmával lelkipásztorunk és gondnokaink születésének 85.  életévét betöltő Szanyi Géza tiszteletbeli gondnokunkat köszöntötték fel a gyülekezet előtt.

– 2010. december 30 – án lelkipásztorunk Nt. Buza Zsolt, gyülekezetünk két gondnoka és egy presbitere pénzbeli adományt adott át, amelyet a Kárpátaljai eszenyi gyülekezet árváinak és félárváinak gyűjtöttünk a gyülekezetünkben. Ezt az adományt a nagyszelmenci parókián Nt. Balogh Attilának az eszenyi gyülekezet lelkipásztorának s egyben az ungi egyházmegye esperesének adtuk át.

– 2010. december 31 és 2011. január 1 – óévet búcsúztattunk és az új évet vártuk a gyülekezetünk lelkipásztoraival és ifjúságával a parókiánkon.

Szóljon hozzá!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .