Istentiszteletek tartásának engedélyezése – Körlevél

A Szlovák Köztársaság Közegészségügyi Hivatala 2020. május 5-én módosította korábbi rendelkezését, és a következő feltételek betartása mellet 2020. május 6-tól engedélyezte a nyilvános istentiszteletek tartását:

– a templomba belépni és ott tartózkodni kizárólag a felső légutak maszkkal, sállal, vagy kendővel történő eltakarásával lehet. Belépésnél kézfertőtlenítőt, vagy egyszer használatos kesztyűt is használni kell.

– be kell biztosítani, hogy az emberek közötti távolság (a közös háztartásban élők kivételével) legkevesebb 2 méter legyen (megj.: a templomban egymástól megfelelő távolságra ki kell jelölni az elfoglalható helyeket!)

– köhögni, tüsszenteni zsebkendőbe, esetleg könyökhajlatba és mellőzni a kézfogást

– az istentiszteleteken nem vehetnek részt azok, akik karanténban vannak, vagy fertőző légúti megbetegedésre utaló tüneteik vannak.

– külön istentiszteletet tartani a 65 év feletti korosztály és a veszélyeztetett csoportba tartozók számára

– gondoskodni a templom szellőztetéséről és az érintkezési felületek, fogantyúk, kilincsek, az istentiszteleten használt tárgyak fertőtlenítéséről

– a templom elhagyásánál szintén ügyelni az emberek közötti 2 méter távolságra és kerülni a templom előtti csoportosulást.

Az úrvacsorai közösség gyakorlását hasonló módon ajánljuk, mint ahogy azt már korábban tettük: a darabokra vágott kenyeret maga az úrvacsorával élő vegye el a tálcáról, és a bor vétele inkább kisebb poharakból történjen, amit a gyülekezet vezetősége, vagy az úrvacsorai közösségben résztvevő tagok maguknak biztosítanak.

Az ezekben történő eljárást a gyülekezetek vezetéségének bölcs döntésére bízzuk.

„Végezetül testvéreim, örüljetek, épüljetek, buzdítsátok egymást, jussatok egy értelemre, éljetek békességben, és a szeretet és a békesség Istene lesz veletek.” (2Kor 13,11)

Atyafiságos köszöntéssel
Fazekas László
püspök s.k.
Fekete Vince
főgondnok s.k.

Szóljon hozzá!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .