Istentiszteletek tartása az új rendelkezés szerint

A Szlovák Köztársaság Közegyézségügyi Hivatala 45. számú rendeletével részben új, szigorúbb rendelkezéseket léptet életbe 2020. december 19-től az istentiszteletek tartásával kapcsolatban. Fazekas László püspök és Fekete Vince főgondnok aláírásával jegyzett, az egyházközségek Lelkészi Hivatalai számára küldött körlevelet tesszük közzé az alábbiakban.

A kijárási tilalom, amely 2020. december 19. és január 10. között érvényes, nem vonatkozik az istentiszteleteken résztvevőkre. Az új rendelkezés alapján viszont most már nem lehet a templom kapacitásának az 50 százalékát kihasználni, hanem vissza kell térni a korábbi ülésrendhez. Ez azt jelenti, hogy az elfoglalt helyek között mindig legyen egy üres ülőhely és a következő sor maradjon ki. Így a templomaink kapacitásának mintegy 25 százalékát használhatjuk ki.

A higiéniai előírások továbbra is érvényben maradnak /szájmaszk használata, a kéz- és és a tárgyak fertőtlenítése, a kézfogás mellőzése, a templomban a be- és kimenetkor a két méteres távolság betartása/. A korábbi előírások érvényesek az úrvacsorai közösség gyakorlásánál is.

Kérjük a gyülekezeteink vezetőségét, hogy figyelembe véve a helyi körülményeket, odafigyelve a körzeti egészségügyi hivatalok esetleges rendelkezéseire, türelemmel és megértéssel próbálják megszervezni a karácsonyi ünnepkör istentiszteleteit, akár egymás után több istentisztelet tartásával. Törekedjünk arra, hogy amennyire csak lehet, mindenki biztonságban élhesse meg az istentiszteleti és úrvacsorai közösséget.

Figyeljünk egymásra, tartsuk be az előírásokat és imádkozzunk továbbra is a járványban elhunytak hozzátartozóiért, a betegekért, az egészségügyi dolgozókért és mindenkiért, aki segítséget tud nyújtani szolgálatával ebben a nehéz időszakban.

„Akik szabadításodra vágyódnak, hadd mondhassák mindig, hogy nagy az Úr. ” /Zsolt 40,17b/.

Atyafiságos köszöntéssel
Fazekas László
főgondnok

Fekete Vince
püspök

Szóljon hozzá!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .