Adománygyűjtés meghirdetése Batta István özvegyének és árvájának

Nagytiszteletű és Tiszteletes Lelkész Testvérek! Nagytiszteletű Egyházközségek!

2014. július 4-én egyházunk közösségét megrendítő hírként fogadtuk, hogy lelkésztársunk, egyházunk zsinati tanácsosa, egyben sokféle téren kiemelkedő talentumú barátunk, embertársunk, Batta István tragikus autóbalesetben elhunyt s visszaadta lelkét Teremtőjének. Özvegyének és 9 éves kisfiának elárvulása – akikért, mint férj és apa teljes erejével igyekezett mindent megtenni, hogy szükséget ne szenvedjenek – hirtelen halálának bekövetkezte után nem csak lelki együttérzésre, hanem kézzel fogható segítségnyújtásra is kell, hogy indítson bennünket. Istenünk ilyen helyzetben mindannyiunkat helytállásra tanít: „Tanuljatok jót tenni; törekedjetek igazságra (…), pártoljátok az árvák és özvegyek ügyét” (Ézs 1,17). Ezen indíttatás alapján fordulok mind lelkésztársaimhoz, mind pedig az általuk gondozott gyülekezetekhez, hogy egyetemes egyházunk Zsinati Elnöksége nevében megkérjem Önöket, hogy legyenek szívesek adakozásukkal hozzájárulni lelkésztársunk köztünk maradt özvegye és árvája anyagi terheinek enyhítéséhez.
Adományaikat – az illetékes eseperesi hivatalnak jelezve – az illetékes egyházmegye számlájára kérjük 2014. szeptember 15-ig eljuttatni; az egyházmegyék vezetőségét pedig arra kérjük, hogy az adományok összegyűjtésében legyenek jó szándékú segítségül e nemes cél érdekében.
Kérem ez összefogás keretében megszólított szent közösséget, hogy lelkiismeretük és hitük szerint ez úton is vegyék pártfogásukba Isten egyházáért szolgált lelkésztestvérünk özvegyét és árváját.

Jó indulatukat megköszönve kívánom, hogy Isten áldása legyen a jó kedvű adakozón!

A Zsinati Elnökség egyetértésével, atyafiságos üdvözlettel:

Fazekas László
püspök

Szóljon hozzá!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .