A SZERETETET ISTEN ELÉGÍTI MEG

“És vezérel téged az Úr szüntelen, megelégíti lelkedet.” (Ézsaiás 58:11)

  • A tegnapi nap rendkívüli módon fontos volt. Tudd, hogy Istenre mindennap szükséged van. Egyedül Ő tudja megelégíteni lelkedet, még ha mindenki más is cserben hagy téged.
  • Társad az elvárásaidat néha betölti, néha nem. Házastársad is csak egy ember. Képes a társad belső békességet adni neked? Nem. Vannak az életedben olyan szükségletek, amelyeket csak Isten tud megelégíteni.
  • Hagyj fel azzal, hogy valakitől vagy valamitől várod, hogy állandóan megelégedettségben tartson. Erre csak Isten képes, miközben megtanulsz Tőle függeni.
  • A szeretet, békesség és elfogadás iránti vágy minden emberben ott van. De ahelyett, hogy dolgokban bíznál, mint a pénz, egészséged, de még társad ragaszkodása helyett is bízz inkább Istenben! Ő az egyetlen, aki soha nem fog megváltozni.

“Az én Istenem pedig be fogja tölteni minden szükségeteket az Ő gazdasága szerint dicsőséggel a Krisztus Jézusban.” (Filippi 4:19)

  • Ő azt ígéri, hogy ellát mindennel, amire szüskégünk van ahhoz, hogy megelégedjünk. Élő forrást ígér, amely nem csak a pillanatnyi szomjunkat képes oltani. Ez pedig a lélek megelégedettségének itala, amely soha ki nem apad. És rendelkezésedre áll egész nap. Isten a forrása mindennek, mire szükséged van.

CSELEKVÉSI PONT
TALÁLJ MA IDŐT AZ IMÁDKOZÁSRA ÉS BIBLIATANULMÁNYOZÁSRA!
A PÉLDABESZÉDEK KÖNYVE ALKALMAS A KEZDÉSHEZ, MERÜLJ EL AZ ÍGÉRETEKBEN!

“Megnyitod a te kezedet, és megelégítesz minden élőt ingyen.” (Zsoltárok 145:16)