A SZERETET TÜRELMES

Negyven nap, amely megváltoztatja a világot! Legalábbis a tiédet kedves olvasó! De ha te változol, változik a házasságod, változik a családod is. És változik a körülötted levő világ is. És gondolj csak bele, hogy mi minden történhet, ha ezeket a változásokat a szeretet szítja..?!

“Legyetek teljesen alázatosak és szelídek; legyetek türelmesek, elhordozván egymást szeretetben.” (Efézus 4:2, az angol NIV nyomán)

  • A szeretet tevékeny, tehát cselekszik, méghozzá azt, ami a másiknak a legjobb. Végzetesen nagy szükségünk van a szeretetre, akárcsak tüdőnknek az oxigénre.
  • A szeretet két pillérre épül, melyek a türelem és a kedvesség. A szeretet minden más jellemzője ennek a két alaptulajdonságnak a gyakorlati megnyilvánulása.
  • A szeretet tehát türelemre fog indítani, ezért a negatív helyzetekben is pozitívan reagálsz majd. Tény, hogy senki sem szeret egy türelmetlen ember közelében lenni.
  • Ha a házastársad megbánt, visszavágsz, vagy uralkodsz magadon? Ha haragosan reagálsz, akkor mérgezed a környezeted, pedig gyógyíthatnád is. A türelem azonban bölccsé tesz.
  • Vajon számíthat-e a házastársad a türelmes megértésedre? Hiszen a türelem felfogja, hogy mindenki követ el hibákat, így a házastársunk is.

“Aki késedelmes a haragra, nagy megértéssel rendelkezik, de a hirtelen haragú a bolondságot magasztalja fel.” (Példabeszédek 14:29, angol fordítás)

CSELEKVÉSI PONT
HATÁROZD EL, HOGY TÜRELMES LESZEL, ÉS SEMMI NEGATÍV DOLGOT NEM FOGSZ MONDANI A HÁZASTÁRSADNAK!

“Azért szeretett atyámfiai, legyen minden ember gyors a hallásra, késedelmes a haragra.” (Jakab 1:19)