A SZERETET NEM GERJED HARAGRA

“Jobb a hosszútűrő az erősnél; és aki uralkodik a maga indulatán, annál, aki várost vesz meg.” (Példabeszédek 16:32)

  • A szeretet nehezen bántódik meg, azonban hamar képes megbocsátani, és nem ingerlékeny.
  • A szeretet nem lesz mérges vagy megbántott. A harag és az erőszak idegen tőle.
  • Ha szeretetben jársz, akkor öröm leszel, nem pedig csapás. Ha megkérdeznéd magadtól, hogy mennyire vagy “nyugtató szellő”, mit mondanál? Vagy inkább viharhoz hasonlít a viselkedésed?

AZ EMBER HÁROM FŐ OKBÓL LEHET HARAGOS:

  • Stressz hatására, mely kiszívja az energiádat, könnyen veszekedésre, és keserűségre vezet.
  • Mértéktelenségből is lehetsz haragos: túlzásba vitt munka, szórakozás vagy pénzköltés.

Meg kell találnod az egyensúlyt az életben ahhoz, hogy az egyre fokozódó nyomás ne tegye tönkre a türelmedet és a kapcsolatodat. A Biblia ad tanácsot arra is, hogyan kerüld el az egészségtelen stresszt.
Ne bonyolódj vitatkozásokba (Kolossé 3:12-14), imádkozz nehézségek idején (Filippi 4:6-7), okosan oszd be a teendőidet (2Mózes 18:17-23), és tartózkodj az élvezetek túlzott hajszolásától (Példabeszédek 25:16). A biblia tanácsa, hogy a hetedik napon megpihenj, és töltődj fel, ezáltal csökkentve a stresszt.

  • Önzés hatására is könnyen haragra gerjedsz. Ez azért van, mert rejtett önzés vagy bizonytalanság foglalja el azt a területet, ahol a szeretetnek kellene uralkodnia.

A szívnek túlcsorduló bőségéből szól a száj.“(Máté 12:34)

A tiltott utáni vágy, a keserűség, a sóvárgás, és a büszkeség melyeket fel kell váltania a szeretetnek szívedben. Feszült helyzetekben csökkenti a stresszt, és felkészít a házastársad felé a türelmességre.

CSELEKVÉSI PONT
HATÁROZD EL, HOGY BOSSZANKODÁS HELYETT SZERETETTEL REAGÁLSZ!
GONDOLD ÁT, MILYEN ROSSZ MOTIVÁCIÓKAT KELL ELTÁVOLÍTANOD ÉLETEDBŐL!

Mindig a tőlem telhető legjobbat teszem, hogy tiszta lelkiismeretem legyen Isten és emberek felé.” (Apostolok Cselekedetei 24:16, angol fordítás)