A SZERETET NEM FÉLTÉKENY

Mert a buzgó szerelem erős, mint a halál; féltékenysége hajthatatlan, mint a sír, lángjai tűznek lángjai.” (Énekek éneke 8:6, angol fordítás)

  • A féltékenység rendkívül erős hajtóerő. Mindazonáltal lehet jogosan és jogtalanul is érezni. Ha valaki, akit szeretsz és elfordítja tőled a szívét, okkal vagy féltékeny.
  • A féltékenység rossz oldala az irigységből táplálkozik. Biztosan neked is voltak, vagy vannak olyan személyek akik iránt érezted már ezt az érzést. Hiszen a féltékenységgel mindenki küzd.
  • Ha nem oldod fel a benned levő negatív érzéseket a szeretetben, az olyan tettekre fog vezetni, amely a biblia szerint mindenféle gonosz cselekedethez fog vezetni. (Jakab 3:14, 4:1-2)
  • A Bibliában számos gonosz cselekedet visszavezethető a féltékenység érzésére. Isten igazságosan féltékeny felénk. Hiszen mélységesen vágyódik utánunk, hogy szívünk az Övé legyen.
  • A házasságban előfordulhat, hogy a másik sikerére öröm helyett irigységgel reagálsz. Nem örülsz a másik sikerének, pedig a szeretet nem önző.

“A búsulásban kegyetlenség van, és a haragban áradás; de ki állhatna meg a féltékenység előtt?” (Példabeszédek 27:4, angol fordítás)

Segítőtársak vagytok ebben a kapcsolatban, vagy vetélytársak? Itt az ideje, hogy egymás sikerei közelebb hozzanak titeket egymáshoz, hogy nagyobb lehetőségetek legyen kimutatni az egymás iránt érzett igaz, őszinte szeretetet.

CSELEKVÉSI PONT
HATÁROZD EL, HOGY ELUTASÍTOD MÉG A FÉLTÉKENYSÉG GONDOLATÁT IS!
A TEGNAP ÖSSZEÍRT NEGATÍV TULAJDONSÁGOK LISTÁJÁT PEDIG ÉGESD EL!


“Örüljetek az örülőkkel, és sírjatok a sírókkal.”
(Római levél 12:15)