A SZERETET MINDIG OLTAMAZ

“A szeretet mindig oltalmaz”
(1Korinthus 13:7, angol fordítás)

• A házasságodnak vannak ellenségei is, melyek különböző formákban jelentkeznek, és összefognak kapcsolatotok lerombolása érdekében. Némely egész vonzónak tűnik, mások pedig egészségtelen fantáziálásokkal és irreális összehasonlításokkal próbálják elcsábítani szívedet.

• Ártalmas hatások. Az internet és a televízió szórakoztató része lehet életednek, de ártalmas hatásokat hozhatnak be az otthonodba. Igaz ez mindenre, ami feleslegesen veszi el a közös időtöktet. Harcolnod kell a helyes egyensúly fenntartásáért!

• Egészségtelen kapcsolatok. Senki sem érdemli meg, hogy “barátodnak” nevezd, aki aláássa házasságodat. Emellett őrizkedned kell attól is, hogy az ellenkező nem tagjai elvonjanak attól az embertől, akinek odaajándékoztad a szíved!

• Megszégyenítés. Sok olyat tudtok egymásról, amiről soha ne beszéljetek mások előtt negatívan! Ismered társad gyenge pontjait: ezek a titkok a te titkaid is. A szeretet elrejti mások hibáit, oltalmaz.

• Élősködők. Bármi, ami kiszívja az erőt a házasságotokból. Általában függőség formájában jelentkezik: szerencsejáték, kábítószer, pornográfia. Élvezetet ígérnek, de ehelyett felemésztik gondolataidat, idődet és pénzedet.

• Feleségek! Óvnotok kell a szívetek, hogy félre ne vezessék különböző magazinok, délutáni talk-show-k, sorozatok, melyek elhomályosítják valóságérzékeléseteket! Férjek! Isten szemében ti vagytok a felelősek, hogy megvédd a feleségeteket, és házasságotokat a veszélyes dolgoktól!

CSELEKVÉSI PONT
SZÁMOLJ FEL MINDEN OLYAN FÜGGŐSÉGGEL VAGY BEFOLYÁSSAL,
AMI ELFORDÍTJA TÁRSADTÓL A SZÍVEDET!

“Ha a hamisságot messze eltávolítod sátradtól, helyreállításban lesz részed.”
(Jób 22:34, angol fordítás)