A SZERETET MINDIG A LEGJOBBAT HISZI

“A szeretet.. mindent hisz, mindent remél.” (1Korinthus 13:7)

  • A szíved mélyén van egy hely, amit “megbecsülés termének” hívnak. Ez az a hely, ahol gondolataid járnak, amikor társadban pozitív dolgokat fedezel fel. Falait olyan kifejezések borítják, mint “őszinte”, “intelligens”; ezeket már felfedezted a társadban. Minél több időt töltesz itt, annál hálásabb leszel érte.
  • Ebben a szobában rengeteg időt töltöttél.. még mielőtt összeházasodtatok. De lehet, hogy magad is észrevetted, hogy nem töltesz itt annyi időt, mint régen. Ennek oka egy másik terem.
  • A “becsmérlés terme” társad gyengeségeiről, hibáiról szól. Ha sok időt töltesz ebben a szobában, a társadról nem sok jót fogsz érezni. A keserűség szobája ez, ahol kiszeretünk a másikból.
  • A becsmérlés termében töltött idő tönkre teszi a házasságodat. Minél több időt töltesz itt, annál kevésbé fogod tisztelni a társadat. A szeretet pedig eldönti, hogy nem tanyázik ebben a helyiségben.
  • A szeretet úgy dönt, hogy a legjobbat hiszi az emberekről. Nincsenek rosszindulatú feltételezései.
  • Itt az ideje, hogy beköltözz a megbecsülés szobjába! Házastársad egy élő, kiolvasásra váró könyv. Képességeit, adottságait, mint rejtett kincseket fogod felfedezni. Döntsd el, hogy pozitívan gondolsz rá.

CSELEKVÉSI PONT
LISTÁZD KI, MELYEK TÁRSAD POZITÍV ÉS NEGATÍV TULAJDONSÁGAI!
VÁLASSZ KI EGY JÓT A LISTÁRÓL, AMIÉRT KÖSZÖNETET MONDASZ NEKI!

“Ha van valami erény és van valami dicséretre méltó, ezekről gondolkodjatok.” (Filippi 4:8)