A SZERETET MEGBECSÜL

“Úgy kell a férfiaknak szeretni az ő feleségüket, mint az ő tulajdon testüket.” (Efézus 5:28)

  • Az alábbi két rövid történet adja a mai gondolatmenetünk alapját: 1. Egy férfi korosodó autóját elviszi az autószerelőhoz, ahol közlik vele a számára megfizethetetlen javítási költséget. Ezért úgy dönt, ideje lecserélni régi járgányát. 2. Egy gépkezelő összeroncsolja a kezét. A kórházban kiderül, hogy a sérülés súlyos, de idővel gyógyítható. Így nem sajnálva megtakarított pénzét, az elkövetkezendő hónapokat annak kezelésére fordítja.
  • Világunkban a házasságot az első történet szerint kezeljük. Ha jönnek a gondok, sokak szerint az egyetlen megoldás egy “újabb modell” beszerzése. A házassági kötelék azonban ennél komolyabb szál.
    Az igazság az, hogy a házasság sokkal inkább a második történetben leírtak alapján működik. Eszedbe se jutna levágni a kezed ha megsérülne, hiszen az a részed, felbecsülhetetlen számodra, hozzád tartozik.
  • Isten azért adta a házasságot, hogy “egy testté” legyetek. Amikor szeretettel fordulsz a társadhoz, azzal magadat is szereted. Amikor pedig bántod őt, magadnak is ártasz, hiszen életetek összefonódott. Hatással vagytok egymás életére.
  • Itt az ideje, hogy engedj a szeretet átformáló erejének! Mindezek fényében gondolj bele, hogyan bánsz társad testével. Olyan becses az számodra, mint a sajátod? Tisztelettel bánsz vele?
  • Ne engedd, hogy a körülöttüd lévő világ kultúrája határozza meg a házasságod értékét! Isten azt nem egy eldobható dolognak tervezte. Aki a másikat szereti, önmagával tesz jót. Becsüld meg őt!

CSELEKVÉSI PONT
TEGYÉL A TÁRSADÉRT EGY OLYAN DOLGOT, AMI AZT ÜZENI SZÁMÁRA:
NAGY BECSBEN TARTALAK!


“És felelvén Jézus, monda néki: ‘Mit akarsz, hogy cselekedjem veled?’ “
(Márk 10:51)