A SZERETET LEHETETLEN

“Szeretteim, szeressük egymást: mert a szeretet Istentől van; és mindaz, aki szeret, az Istentől született, és ismeri az Istent.” (1János 4:7)

  • Ez a negyven napos kaland egy fontos titkot tartogat számodra. Bizonyára sok mindent megtanultál az önzetlenségről, a kedvességről; egy azonban bizonyos: te nem vagy képes feltétel nélküli szeretetet (agapét) előállítani a saját szívedből, az teljesen más dolog.
  • De mégis akkor hogyan vagyunk képesek így szeretni? Az agapé szeretetre csak Isten képes. De mivel annyira szeret téged, úgy dönt, hogy rajtad keresztül juttatja kifejezésre.
  • Lehet, hogy még most is úgy érzed kellően kemény munkával a saját szívedből képes vagy előállítani a hosszú távú, feltétel nélküli szeretetet. Szeretnéd azt hinni, hogy ott van benned. De hányszor bizonyult kevésnek a szereteted például a haragod megfékezésére? Ez a fajta kudarc az ember bűnös állapota.
  • Ha nem vagy rendben Istennel, akkor nem tudod igazán és őszintén szeretni a társadat. A kellemetlen hír tehát ez: a szeretet, mely minden próbát kiáll, elérhetetlen mindaddig, amíg azt önmagadban keresed.

“Ő azonban véghetetlen bőséggel képes mindent megtenni, feljebb hogynem mint kérjük vagy elgondoljuk, a mibennünk munkálkodó erő szerint.” (Efézus 3:20, angol fordítás)

  • Ez a kellemetlen titok boldogan végződik azok számára, akik hajlandóak elfogadni Isten felénk irányuló szeretetét, és ez bármikor a rendelkezésükre áll, ha úgy döntenek.
  • Isten keres téged, a nyomodban van; nem azért, hogy szolgává tegyen, hanem hogy megszabadítson, így elfogadhasd az Ő szeretetét és megbocsátását. Szavakkal lehetetlen elmondani, hogy Ő mire képes a házasságodért, ha tudnál bízni Benne.

CSELEKVÉSI PONT
NÉZD ÁT AZ ELŐZŐ NAPOK FELADATAIT! ÉREZTED VALAMELYIKET LEHETETLENNEK? ELISMERTED, HOGY SZÜKSÉGED VAN ISTENRE, HOGY ÁTFORMÁLJA SZÍVEDET?
KÉRD ŐT, HOGY ADJON ERŐT CÉLRA VINNI AZ ÉLETEDET!

“Embereknél ez lehetetlen, de Istennel minden lehetséges.” (Máté 19:26, angol fordítás)