A SZERETET KÖZBENJÁR

“Szeretett barátom, imádkozom, hogy mindenben jól legyen dolgod, és légy egészséges, amint jó dolga van a lelkednek.” (3János 2, angold fordítás)

  • A legtöbb házaspár sajnos ideje nagy részét arra pazarolja el, hogy próbálja a másikat megváltoztatni. Ez azonban lehetetlen. Egy idő után pedig mindenki beismeri.
  • Megváltoztatni társad szívét nem tudod, de jó gazdája lehetsz. A gazda nem képes rávenni a magot a termésre. Az egyetlen amit megtehet, hogy megfelelő földbe ülteti, locsolja, gondozza. Ezután átadja az egészet Istennek.
  • A negyven napos leírásban nincs semmi olyan, ami garancia arra, hogy a társad meg fog változni. Ez az utazás téged bátorít, hogy merj szeretni! ha végigcsinálod az összes feladatot, az viszont a társadra is hatással lesz. Időbe fog telni, erőteljes segítségedre lehet azonban az imádság.
  • Mert az ima tényleg működik. Ez egy olyan csodálatos szellemi dolog, amit egy végtelen és hatalmas Isten teremtett, és ami bámulatos eredményeket hoz. Azonban az ima csak akkor lesz hatékony, ha egy alázatos szívből származik.

“Imádkozzatok egymásért, mert az igaz ember hatékony imája sok minden megnyerésére képes.” (Jakab 5:16, angol fordítás)

  • Értél el már célt civakodással és zsörtölődéssel? Hát persze, hogy nem! Mert nem ezek azok, amik képesek egy szívet megváltoztatni. Itt az ideje, hogy megpróbálj Istennel beszélgetni. Panaszaidat vidd a mesterhez, ő majd elvégzi a megfelelő munkát.
  • Ha társadnak semmilyen kapcsolata sincs Istennel, akkor meg is van az első dolog, amiért imádkozz. Imádkozz férjed szívéért, vagy feleséged hozzáállásáért. Imádkozz valódi áttörésért a házasságodban.

“Kérjetek és adatik néktek; keressetek és találtok; zörgessetek és megnyittatik néktek.” (Máté 7:7)

CSELEKVÉSI PONT
KEZDJ EL TÁRSAD SZÍVÉÉRT IMÁDKOZNI MÉG MA!
KONKRÉRT TERÜLETEKÉRT IMÁDKOZZ, AHOL VÁLTOZÁST SZERETNÉL!

“Ha valaki istenfélő, és az ő akaratát cselekszi, azt hallgatja meg.” (János 9:31)