A SZERETET KEDVES

“Viszont legyetek egymáshoz kedvesek, irgalmasok, bocsássatok meg egymásnak, ahogyan Isten is megbocsátott nektek Krisztusban.” (Efézus 4:32)

  • A kedvesség nem egyéb, mint a cselekvő szeretet. A türelem mint megelőző tulajdonságként, a kedvesség pedig mint kedvezményező jellegűként lép fel. Ez a szeretet két alapköve.
  • A szeretet kedvessé, a kedvesség pedig szerethetővé tesz téged.
  • Amikor összeházasodtatok, nem a kedvesség volt az egyik kulcsfontosságú dolog? Ennek fontossága tompulhat attól függően, hogy naponta milyen szerepet játszik életetekben.

A KEDVESSÉG 4 ALAPVETŐ ÖSSZETEVŐJE

  • Gyengédség. Ha kedves vagy, odafigyelsz a társadra, és arra hogyan bánsz vele. Figyelmességed gyengédségben mutatkozik meg házastársad iránt.
  • Segítőkészség. Kedvesnek lenni annyit tesz, hogy odafigyelsz a másik pillanatnyi szükségeleteire. Figyelsz rá, még akkor is, ha a saját szükségleteid háttérbe szorulnának.
  • Készségesség. A kedvesség együttműködésre ösztönöz. Makacsság helyett alkalmazkadó leszel.
  • Kezdeményező. A kedvesség nem vár ücsörögve, hanem megteszi az első lépést. A szeretet kimutatását nem köti feltételekhez.

Nehéz kimutatni a szeretet, ha nem érzünk rá késztetést. A szeretet azonban eldönti, hogy figyelmesen cselekszik még viszonzás nélkül is. Szeretni akkor tudsz, ha megtanulod kimutatni a kedvességet.

“A kedvesség és igazság ne hagyjanak el téged: kösd azokat a te nyakadra, írd be azokat a te szíved táblájára; így nyersz kedvességet és jó értelmet Istennek és embernek szemei előtt.” (Példabeszédek 3:3-4)

CSELEKVÉSI PONT
AMELLETT, HOGY MA SEM FOGSZ SEMMI NEGATÍV DOLGOT MONDANI A TÁRSADNAK, KEDVESSÉGED JELÉÜL TÉGY EGY MEGLEPETÉSSZERŰ GESZTUST FELÉ!

“Ami leginkább kívánatos egy emberben, az a kedvessége.” (Példabeszédek 19:22, angol fordítás)