A SZERETET HŰSÉGES

“Bizony, hittel hűségben jegyezlek el téged magamnak, és megismered az Urat”
(Hóseás 2:19, angol fordítás)

• Az embereknek az egymás iránti szeretünkből kellene felismerniük, hogy Jézus tanítványai vagyunk. A szeretet létezésünk gyökere és alapja, meghatározza életünket.

• Szeretet viszonozni könnyű. De mit teszel, amikor visszautasítják azt? Hogyan kezeled, ha akinek odaadtad magad, már nem fogadja tőled azt úgy, mint régen?

• Hóseás bibliai történetét érdemes elolvasni. A próféta szerette a feleségét, ő azonban visszautasította férje szeretetét. Isten a nő hűtlensége után is arra kérte a prófétát keresse fel őt. Az asszony mélyre süllyedt, semmibe vette férje szeretetét, elárulta szívét. De Hóseás visszafogadta életébe, és feltétlen szeretettel szerette őt. Micsoda történet!

• Ez a kép hasznos arra, hogy bemutassa Isten irántunk való szeretetét. Ő mérték nélkül árasztja ránk jóindulatát, amire mi sok esetben nem is figyelünk. Sokféleképpen elutasítjuk Őt, ám mégis szeret minket.

• Benne megkapjuk annak a mintáját, hogy mit tesz a visszautasított szeretet: hűséges marad. Jézus a hegyi beszédben erre a fajta szeretetre hívja fel a figyelmünket.

• A házassági eskünél még nem is gondolja sok pár, hogy szinte ellenséggé válhat majd az évek múltával társa. Sok esetben sajnos tényleg ennyire eltávolodnak egymástól. Színjátékok, hazugságok veszik kezdetét. Krisztus követője számára nem ez a követendő példa.

• Azért vagy képes a meg nem érdemelt szeretet adni társadnak, mert Isten is így szeret téged. Mindezt újra és újra megteszi. A hűségnek hatalmas ereje van!

CSELEKVÉSI PONT
HATÁROZD EL, HOGY ELKÖTELEZETT MARADSZ TÁRSAD FELÉ AKKOR IS, HA Ő NEM FOGÉKONY ARRA! FEJEZD KI NEKI HOGY VISZONZATLANUL IS SZERETED ŐT!

“A hűség útját választottam.” (Zsoltárok 119:30, angol fordítás)