A SZERETET GYÖNYÖRKÖDIK A TÁRSÁBAN

“Élvezd életedet a te feleségeddel, akit szeretsz, a te gyorsan elmúló életed minden napján.” (Prédikátor 9:11, angol fordítás)

  • Ezen az úton a legfontosabb megtanulnod, hogy a szívedet nem követned kell, hanem vezetni. Ne az érzelmek vezessenek. Ültesd őket a hátsó ülésre, add tudtukra, hogy hova tartasz!
  • A friss házas gyönyörködik és örömét leli a másik személyben. Van, ami ugyanolyan erős, mint a friss szerelem. Ez pedig a szeretet, mely eldönti, hogy szeretni fog mindig.
  • Emlékezz arra, miért lettél szerelmes társadba! Keresd társaságát, örülj hitvesednek! Vagyis döntsd el, hogy szeretni fogod, és fogadd őt vissza a szívedbe!
  • Ha hirtelen haragú, vagy önző vagy, az nem egy előre beprogramozott jellemvonás. Csupán arról van szó, hogy így döntöttél. De dönthetsz a jó mellett is. Te vezetted magad ide. Itt az ideje tehát kivezetned szíved innen, és élvezd újra társad társaságát!

“Mint az almafa az erdőnek fái közt, olyan az én szerelmesem az ifjak közt. Az ő árnyékában felette igen kívánok ülni; és az ő gyümölcse gyönyörűséges az én ínyemnek..” (Énekek Éneke 2:3)

  • Túl érzelgős? Azoknak biztosan nem, akik arra vezetik szívüket, hogy gyönyörködjön kedvesükben.
  • Emlékezz, miért szerettél bele a másikba! Itt az ideje újra nevetni, újra udvarolni, újra álmodozni. Mindezt gyönyörűséggel! Fedezd fel, mit szeretsz ebben az illetőben, akinek örökre odaígérted magad!

CSELEKVÉSI PONT
HAGYJ KI VALAMIT A NAPI RUTINBÓL, HOGY MINŐSÉGI IDŐT TÖLTS EL KEDVESEDDEL! OLYANHOZ FOGJATOK, AMIT MINDKETTEN SZÍVESEN CSINÁLTOK!

“Adjad, fiam, a te szívedet nékem, és a te szemeid hadd gyönyörködjenek az én utaimban.”
(Példabeszédek 23:26, angol fordítás)