A SZERETET FELELŐSSÉGTELJES

“Amiben mást megítélsz, abban önmagadat ítéled el;
hiszen ugyanazokat teszed, miközben ítélkezel.”
(Róma 2:1)

• A mai nap a személyes felelősségről szól. Ez az, amit egyre kevésbé látni a világban. Az emberek egyre kevésbé hajlandóak elismerni saját hibáikat. Ezt látjuk a médiában, a politikában, mindenütt.

• Milyen könnyen hibáztatunk másokat, miközben mi olyan gyorsan kitérünk a minket ért kritika elől. És ez igaz a házastársunkra is. A másikat mindig könnyebb hibáztatni. Megvagyunk győződve róla, hogy a mi tettünk és érvünk a helyes, társunknak pedig csak örülnie kellene ennek.

• A szeretet azonban közel sem törődik annyit saját teljesítményével, mint mások szükségleteivel. A szeretet nem keres kifogásokat. Mi minden történne, ha a felelősség hárítása helyett elismernéd a saját tévedéseidet? A szeretet felelősségteljes. Hajlandó nyíltan beismerni minden tévedését és hibáját.

• Eltökélt vagy, hogy társad minden szükségletét betöltsd? Vagy csak az érdekel, hogy ő betölti-e a tieidet? Vállaljunk felelősséget a tásunkért: szeressük, tiszteljük és viseljük gondját, erre hív a szeretet.

• A kérdés tehát, hogy vállalod-e a felelősséget a saját hibáidért? Mondtál-e vagy tettél-e dolgokat társad -vagy Isten- felé, ami nem helyénvaló? A szeretet arra hív, hogy rendezd ezeket. Időbe telhet, amíg a bűnbánó szív kiformálódik benned.

• Ez nem azt jelenti, hogy a társadnak mindenben igaza van, te pedig tévedsz. A szeretet nem azt követeli meg tőled, hogy lábtörlő legyél.. Isten azt akarja, hogy ne legyenek megoldatlan problémák köztetek.

• Hogy meg tudd ezt tenni, le kell nyelned a büszkeségedet. Kérj bocsánatot tőle, ha hibáztál. Hibáid beismerése a te felelősséged. Ha pedig ő bánt veled méltatlanul, bízd rá, hogyan kívánja rendezni azt.

CSELEKVÉSI PONT
GONDOLD ÁT ÉLETED MÉLTATLAN TERÜLETEIT! KÉRD EZEKÉRT ISTEN BOCSÁNATÁT!
EZUTÁN LEGYÉL TÁRSADDAL IS ŐSZINTE ÉS HITELES!

“Minden ember pedig az ő maga cselekedeteit vizsgálja meg,
és akkor csakis önmagára nézve lesz dicsekvése.” (Galata 6:4)