A SZERETET FELELŐSSÉGRE VONHATÓ

“Hiábavalók lesznek a gondolatok, mikor nincs tanács;
de a tanácsosok sokaságában előmennek.”
(Példabeszédek 15:22)

• Az a pár, amely egyedül néz szembe a problémákkal, nagyobb valószínűséggel hullik szét a nehézségek idején. Nagyon fontos, hogy egy férj és feleség Isten szerinti tanácsokat, egészséges baráti kapcsolatokat és tapasztalt “tanácsadókat” keressen.

• Élete során mindenkinek jól jön a bölcs tanács. A bölcsek örömmel fogadják, az ostobák pedig nem kérnek belőle. A bölcs tanács olyan, akár egy térkép egy fontos utazáshoz. A bölcsesség értékesebb az aranynál. Ha nem fogadod el, az olyan, mintha értékes érmeket hagynál kihullani a kezedből.

• A jó házassági tanácsadók figyelmeztetnek a rossz döntések előtt, de örülnek is veletek, ha házasságotok jó irányba halad, és fejlődik.

• És neked van olyan valaki, aki a szemedbe mondja az igazat? Szükségetek van mindkettőtöknek ilyen barátokra. De vigyázz! Vannak olyanok is, aki arra bátorítanak, hogy legyél önző, sőt ha kell saját boldogságod érdekében hagyd ott társadat. Ők a rossz hatások hordozói.

• Ha házasságod komoly válságban van, esetleg a válás felé hajlik, nagyon fontos, hogy még ma komoly segítség után nézz! Legyen az egy pásztor, egy tapasztalt testvér vagy akár egy lelki gondozó.

• Hogyan választhattok megfelelő tanácsadót? Olyan személyt válasszatok, akinek mindenekelőtt Krisztusért dobog a szíve. Az ilyen személy örömmel veszi a segítségkérést.

• Ha nem hangzik túl fontosnak számodra, gondolkodj el, miért! Rejtegetni valód van? Félsz egy kínos helyzettől? A másoktól jövő segítség mindig jól jön. Ne legyél kapitánya egy újabb Titanic katasztrófának, mert figyelmen kívül hagyod a veszélyt!

CSELEKVÉSI PONT
KERESS EGY HÁZASSÁGI TANÁCSADÓT, AKI SZERETETBEN ŐSZINTE LESZ HOZZÁD!

“A győzelem pedig sok tanácsos által van.” (Példabeszédek 11:14, angol fordítás)