A SZERETET ENGEDI A MÁSIKAT ÉRVÉNYESÜLNI

“Ne nézze ki-ki a maga hasznát, hanem mindenki a másokét is.” (Filippi 2:4)

  • A makacsság “gyári alapfelszereltség” mind a férj-, mind pedig a feleség-modellek esetében. A saját vélemények védelmezése, ha úgy tetszik. Ez azonban kellemetlen pillanatokat okoz; valakinek pedig előbb-utóbb engednie kell.
  • Egyikőtök szeretne gyereket, a másik még nem. Egyikőtök a rokonsággal szeretne nyaralni, a másik szűk családi körben. Sokszor nem egyeztek meg, és olyan, mintha behúzott kézifékkel kellene vezetni.
  • Mint minden dolognak, a makacsságnak is van ellentéte. Erre van szükségetek ahhoz, hogy átlendülhessetek egyhamar az említett holtpontokon: ez a készségesség.
  • Makacsság és hajthatatlanság; ezek a vita táplálói. Azonban mihelyst egyikőtök azt mondja: “Hajlandó vagyok neked engedni ebben a kérdésben”, a vitatkozásnak vége. Ez némi büszkeség feláldozásával jár, de ugyanakkor szeretetteljes befektetés a házasságodba.

“Annakokáért az a hozzáállás legyen bennetek, amely volt a Krisztus Jézusban is.” (Filippi 2:5, angol fordítás)

  • Ha kész vagy egy kérdést úgy megközelíteni, hogy társad véleményét is megfontolod, ezzel a megbecsülésedet fejezed ki. Nem azt fogja jelenti, hogy mindig igaza van, hanem hogy nyitott vagy felé.
  • Nem fogtok mindig egyetérteni. Azonban ne ellenségként tekints társadra, hanem úgy, mint a legközelebbi barátodra! És amikor szükséges, engedj neki! Hosszútávon jót teszel házasságodnak.

CSELEKVÉSI PONT
ENGEDJ TÁRSADNAK EGY OLYAN TERÜLETEN, AHOL NÉZETELTÉRÉS VAN KÖZTETEK!

“Ha lehetséges, amennyire rajtatok áll, minden emberrel békességben éljetek.” (Róma 12:18)