A SZERETET BIZALMAS, MEGHITT LÉGKÖRT TEREMT

“Szeretetet gerjeszt az, aki fátylot borít egy bűnre; aki pedig ismételten előhoz egy dolgot, elszakasztja egymástól a barátságosokat is.” (Példabeszédek 17:9)

  • Közel állhat hozzád egy gyermekkori barát, rokon vagy munkatárs; de a házassági kapcsolattal egyik sem veheti fel a versenyt: éppen ezért van rá olyan nagy szükségünk.
  • Ez az óriási áldás a leghatalmasabb veszélyforrás is. Aki ennyire szeret és ismer bennünket, az könnyen megsebezhet. Te a házasság melyik oldalát éled át gyakrabban otthonodban?
  • A titkok, amelyeket csak a társad tud rólad szégyenre ad okot, vagy pedig közelebb hoznak titeket egymáshoz? Biztonságérzetet vagy inkább félelmet éreztek ebben a kapcsolatban? Ha nem érez egyikőtök biztonságot, máshol keresheti azt. Egy másik személy, vagy egy hobbi jó menekülés lehet.
  • A házasságodban a szabadság légkörének kellene jelen lennie. Ez egy érzékeny terület.
  • A titkokból lehet némelyiket korrigálni kell. Ezt ne a kritizálás eszközével tegyétek, hanem a szeretet és megértés által, mely segítséget ajánl a másiknak. Lehetnek olyan titkok, amelyeket egyszerűen csak el kell fogadni.
  • Életed fő műve kellene, hogy legyen az, hogy jól szereted a hitvesedet. Ha azonban valami miatt megtört köztetek a bizalom, el kell kezdeni újra felépíteni azt! Idő kell hozzá; de az elhatározásod, hogy helyreállítod, ma megszülethet.

CSELEKVÉSI PONT
HATÁROZD EL, HOGY MEGŐRZÖD TÁRSAD TITKAIT! IMÁDKOZZ ÉRTÜK!
MINDEZEK ELLENÉRE SZERESD ŐT; ÉREZZE MAGÁT BIZTONSÁGBAN MELLETTED!

“Én az én szerelmesemé vagyok, és az én szerelmesem az enyém.” (Énekek éneke 5:19)