A SZERETET BÁTORÍT

“Őrizd meg lelkemet és szabadíts meg engem;
ne szégyenüljek meg, hogy benned bíztam.”
(Zsoltárok 25:20)

• Irreális elvárások egy házasságban; a csalódottság fő forrása. Ha azonban reálisan látjuk a másikat, figyelembe véve hiányosságait, sokkal nagyobb öröm lesz amikor felelősségteljesen, szeretettel és kedvesen viselkedik.

• A válás szinte elkerülhetetlen, amikor a felek nem engedik meg a másiknak, hogy halandó emberként viselkedjenek. Elvárások helyett legyen tehát a bátorítás légköre otthonotokban.

• Az udvarlás időszakában elbűvölte társadat a személyiséged. Te sem tudtál semmi rosszat tenni ellene. Olyan könnyű volt az élet! Soha nem tudtad volna kinézni belőle, hogy ennyire tud majd haragudni rád. De a házasság elején te is készségesebb voltál és figyelmesebb.

• Ahogy telnek az évek, az elégedetlenség egyre körbezár. A szeretet azonban bölcs: teret enged a másiknak, ahol önmagává lehet. Még ha magaddal szemben kemény elvárásaid vannak, ne vetítsd ki azt társadra! A házasságot útközben kell élvezni és ízesíteni!

• Szeretnéd, ha a házasságod egy olyan terep legyen, ahol bátran élvezhetitek a szabadságot és minden körülmény ellenére bátorításra számíthatsz a másiktól? A társad is ugyanezt szeretné. Hitvesed elnyomottnak vagy szabadnak érzi magát melletted? Hagyj fel a valóságtól elrugaszkodott elvárásaiddal!

CSELEKVÉSI PONT
HAGYJ FEL A TÚLZOTT ELVÁRÁSOKKAL! GONDOLJ EGY KONKRÉT TERÜLETRE!
ÍGÉRD MEG TÁRSADNAK, HOGY IGYEKSZEL MEGÉRTENI ŐT!

“Gondoljuk át, hogyan ösztökéljük egymást a szeretetre és a jó cselekedetekre.”
(Zsidókhoz írt levél, 10:24, angol fordítás)