A SZERETET ÁLDOZATOT HOZ

“Ő az életét adta érettünk: mi is kötelesek vagyunk odaadni életünket a mi atyánkfiaiért.”
(1János 3:16)

• Amikor nehéznek találjuk az életet, elvárjuk, hogy társunk megértsen minket. De amikor ő fejezi ki nehézségeit, gyakran gondoljuk: rossz a hozzáállása. Ha azonban a szeretet munkálkodik bennünk, akkor nem ez történik.

• A szeretet a panaszok előtt észreveszi a másik terheit. A szeretet azt akarja, hogy érzékeny legyél a házastársad iránt; áldozatot hoz, és rögtön cselekszik benned a szükségleteire. A szeretet arra késztet, hogy “nemet” mondj arra amit te akarsz, azért hogy “igent” tudj mondani társad szükségleteire.

• Ahelyett, hogy duzzogva ücsörögnél azért, mert úgy érzed társad nem jól bánt veled; engedd, hogy a szeretet kirántson az önsajnálatból és felhívja figyelmedet az ő szükségleteire.

• Lehet, hogy férjed szomjazik rád szexuálisan? Lehet hogy feleséged szomjúhozik figyelmed és törődésed után? Lehetne folytatni a kielégítetlen szükségletek sorát. Tedd félre a haszontalan dolgokat és ha szüksége van rád hitvesednek, segíts rajta akár csak hallgató füleiddel -néha épp csak ennyi kell.

• Lehet, hogy a megoldás könnyű, de az is lehet, hogy több időbe fog telni. Ne sajnálj segíteni neki. Amikor neki segítesz, segítesz magadnak is.

CSELEKVÉSI PONT
MI A LEGNAGYOBB SZÜKSÉG VAGY TEHER TÁRSAD ÉLETÉBEN?
HATÁROZD EL, HOGY MINDENT MEGTESZEL ÁLDOZATOK ÁRÁN IS, HOGY SEGÍTS!

“Egymás terhét hordozzátok, és úgy töltsétek be a Krisztus törvényét.” (Galata 6:2)